family, father, mother-4787015.jpg

SCHIP-aanpak

Verkeert jouw relatie in slecht weer? Of is het te laat voor jullie en hebben jullie besloten te gaan scheiden? De SCHIP-aanpak kan zowel voor relatieproblemen als voor het proces van de echtscheiding worden ingezet.

Stel jezelf de vraag: voor wie of wat is de huidige situatie een goede oplossing?

Relatieproblemen

Verkeert jouw relatie in slecht weer? Weet je niet hoe hier uit te komen? De communicatie krijg je niet meer goed op gang? Dan wordt het tijd om dieper te gaan. De SCHIP-aanpak krijgt boven water wat al te lang ondergedompeld is geweest.  Tijdens onze sessies leer je samen te luisteren naar de kwetsuren die je elkaar, onbedoeld maar toch, hebt aangedaan. Daarbij gaan jullie opnieuw met elkaar verbinden. Je leert je eigen en elkaars behoeftes kennen en hierover te praten.

Echtscheiding

Is het al te laat? Heb je besloten te gaan scheiden? Veertig procent van de huwelijken loopt op de klippen. Relaties die zich jarenlang opgebouwd hebben komen met een klap tot stilstand. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Dat is rouw. Je hebt tijd en energie nodig om je relatie af te hechten en het gaat ook niet vanzelf. Door het inzetten van de SCHIP-aanpak behandeling worden jullie geholpen om als partners zo goed mogelijk uit elkaar te gaan, zodat je verder kan als partners in ouderschap.

De SCHIP-aanpak wordt altijd door de partners samen uitgevoerd.

 

De SCHIP-aanpak is een postrelationele therapie. De kinderen worden geheel buiten de aanpak gehouden. De SCHIP-aanpak is niet bedoeld om ingezet te worden als voorwaarde om afspraken over de kinderen te kunnen maken.

Kennismaken?

Heb je vragen? Of wil je een afspraak plannen voor een gratis kennismakingsgesprek?